Arion Muziek
 
 

Zing-geving

Zing-geving is een vorm van individuele begeleiding voor mensen in lastige levensomstandigheden. En voor diegenen die een verandering in hun leven nastreven, maar de stap nog niet kunnen overzien.

Wat biedt zing-geving?

Zing-geving is een werkwijze bedacht en toegepast door Astrid Bleys. Eigenlijk is het heel eenvoudig: C'est le ton qui fait la musique. Alleen... heb je een ervaren oor nodig om jouw specifieke toon juist te kunnen interpreteren.

Via de weg van het zingen kom je jezelf tegen op een positieve en zachtaardige manier. Bezig zijn met zang en muziek werkt ontspannend en geeft tegelijkertijd inzichten. Vooral als het gebeurt in samenspraak met een ervaren musicus/therapeut die een ontwikkeld muzikaal gehoor heeft en letterlijk in staat is om 'door de klank heen' te horen. Astrid luistert, gaat een dialoog aan en helpt om de 'klankspiegel' te vertalen naar nieuwe doelen stellen, zingeving vinden, conflicten hanteren.

Zing-geving is geschikt voor iedereen, muzikaliteit of ervaring met zingen is niet nodig.

Waarbij helpt het?

In onderling overleg wordt het doel van de zing-geving bepaald. Er zijn verschillende mogelijkheden om accenten te leggen:

  • Heilzame effecten op lichaam en geest door ademoefeningen
  • Gerichte ontspanningsoefeningen
  • Brengt rust en ritme bij hyperventilatie
  • Afleiding bij zorgen of stress
  • Opening tot contact bij eenzaamheid, of in perioden van ziekte
  • Muziek als medium om blijdschap (terug) te vinden
  • Muziekinstrumenten als manier van communicatie
  • Werken met meditatieve muziek
  • Verlies- en rouwverwerking

En verder bij klachten op gebied van lichaamshouding, slecht slapen, contactstoornis, vormen van autisme (Asperger), overbelasting, dreigende burnout, lichte angsten, fibromyalgie, chronische uitputting, PTSS, omgaan met dementie.

Welke aanpak?

De manier van werken is fris, opgewekt, positief en horizon verbredend. Hierbij maakt Astrid gebruik van een mix van muziektherapie, meditatie en gesprekstherapie als ingang tot een goed gesprek. Ook is een andere insteek mogelijk voor wie liever eerst enkele weken louter ontspanning zoekt via eenvoudige zang- of muzieklessen.

Waaruit bestaat het?

Zingen, trommelen, spelen op exotische blaas- en slaginstrumenten, klankschalen. Stemoefeningen, klankanalyse en nabespreking. Middels meditatie breng je de eigen communicatiestijl in kaart en verbeter je de interactie met anderen. De gevoelige snaar raken door te luisteren naar muziek en het toelaten van emoties die muziek kan oproepen. Uitwerken van pijnlijke ervaringen en verliezen die door muziek in herinnering worden gebracht. Uiting geven aan onmacht of woede, (ver-)draagbaar maken van kwalen, lastige situaties of lastige mensen.

We werken op vier niveaus: lichaam, emoties, mentaal en spiritueel. Het is mogelijk om deze alle vier gelijke aandacht te geven, dan wel speciaal te richten op een van deze aspecten.

Je werkt in een vertrouwelijke sfeer met een begripvolle en accepterende houding. Voor oplossingen gebruiken we inzichten en technieken uit o.a. logotherapie, contextuele therapie en transactionele analyse.

Hebt u belangstelling?

Neem dan persoonlijk contact op voor een nadere kennismaking. Telefonisch kunt u uw vraag of situatie eventueel toelichten. Of stuur eerst een e-mail naar gesprek@arion-muziek.nl om bel-afspraak te plannen.