Arion Muziek
 
Muzieklessen  
Muzieklessen in Speeltuin “De Boog”, Rivieren-/Dichterswijk    


getekend door Ester


getekend door Jolente

Speeltuin De Boog — Blokfluit

Voor kinderen in groep 3 en hoger.

Lesmethode blokfluit

Je leert liedjes spelen, spelenderwijs noten lezen en er worden verschillende blaasoefeningen en vingeroefeningen gedaan.

Muzikaal gezien is er tijdens de les zowel aandacht voor solo-spel als voor samenspel. Het samenspelen kan gebeuren met meerstemmig blokfluit, met pianobegeleiding of met bij de lesmethode horende cd's. Aanvullend leer je bijpassende ritmes spelen op de slaginstrumenten die in het lokaal aanwezig zijn.

Je eigen blokfluit

Kinderen die voor blokfluit kiezen krijgen een gratis blokfluit van goede kwaliteit. De docent brengt de fluiten de eerste les mee. In principe worden door ons blokfluiten besteld van witte kunststof, afhankelijk van de levering is het soms mogelijk een leuk kleurtje te kiezen. Na afloop van de cursus mogen de kinderen de blokfluit houden.

Doelgroep blokfluitles

Alle kinderen uit de wijk (Rivierenwijk en omliggende wijken) in groep 3 en hoger kunnen zich opgeven voor blokfluitles. Blokfluitleerlingen moeten in staat zijn dagelijks te oefenen uit het lesboek.

Lesvormen

Voor blokfluitles (leeftijd vanaf groep 3) is er keuze uit vier lesvormen:

Grote groep: groepsles
In grote groepen draait het om gezelligheid en muzikale sfeer, speelse lesaanpak, samenspelen. In de grote groep maken we meestal wat minder vorderingen, want het niveau wordt afgestemd op de groep als geheel.

De lengte van de les hangt samen met het aantal kinderen dat is opgegeven voor die groep:

 • Met 3 of 4 kinderen: 20 minuten.
 • Met 5, 6 of 7: 30 minuten.
 • Met 8, 9 of 10: 40 minuten.

Klein groepje: duo-les
In een klein groepje is er persoonlijke aandacht en ruimte voor individuele hulp, corrigeren van vingerzetting, handpositie, houding en adem. Duo-groepjes bestaan uit 2 kinderen.

In sommige gevallen kan een 3-persoonsgroepje worden samengesteld. De les duurt dan langer: twee kinderen samen krijgen 20 minuten, drie kinderen samen krijgen 30 minuten.

 • Met 2 (duo-les): 20 minuten.
 • Met 3 (trio-les): 30 minuten.

Duo-Turbo-lessen
Kleine groepjes in de variant turbo krijgen extra lange lessen, met meer achtergrondkennis, ontwikkeling van gehoor en muzikaliteit.

 • Met 2 (turbo duo-les): 30 minuten intensief.
 • Met 3 (turbo trio-les): 40 minuten intensief.

Privéles solo
Voor diegenen die graag alléén les hebben, of voor wie geen passend groepje gevonden kan worden. De basislessen Solo duren 20 minuten. Voor Solo-Turbo is dat 30 minuten. Langere lesduur is in overleg ook mogelijk tegen meerprijs. De goedkopere Solo-budget lessen duren 15 minuten.

Tarieven

De prijzen worden berekend op basis van een bepaald bedrag per les. Het tarief hangt af van de groepsgrootte die u kiest. Het jaarbedrag voor de cursus (35 lesweken) bedraagt 35 x deze lesprijs. Zie voor alle prijzen het aanmeldformulier.

Houders van een U-pas kunnen voor het lesgeld hun U-pasbudget gebruiken. Voor U-pashouders die inwoner van de gemeente Utrecht zijn, kunnen wij aanvullend extra subsidies laten aanvragen. Meer informatie over de U-pas.

Veelgestelde vragen

 • Ik heb op internet diverse aantrekkelijk geprijsde instrumenten gezien. Waar moet ik op letten bij aankoop? Antwoord
 • Kunnen ouders tijdens de les aanwezig blijven? Antwoord
 • Zijn er open lessen of uitvoeringen? Antwoord
 • Waarom wordt er gewerkt met een kunststof blokfluit? Antwoord
 • Mag een eigen blokfluit gebruikt worden? Antwoord
 • Waarom wordt er gewerkt met blokfluiten in Duitse boring Antwoord
 • Mijn kind heeft al een eigen blokfluit. Kan ik dan korting op het lesgeld krijgen? Antwoord