Arion Muziek
 
Muzieklessen  
Muzieklessen in Speeltuin “De Boog”, Rivieren-/Dichterswijk    

 


Flyer (pdf)

Muziekles in je eigen woonwijk:
Kies je blokfluit, piano, trommel of saxofoon?

Professionele lessen, dichtbij huis, op een veilige plek.
Arion Muziek is nu ook te vinden in speeltuin “De Boog” de Utrechtse Rivieren- en Dichterswijk. Het uitgangpunt is de muzieklessen tegen zeer vriendelijke prijzen aan te bieden. De lessen zijn toegankelijk voor alle kinderen.

Kies voor blokfluit, piano, tommel of saxofoon

Wanneer en waar

De muzieklessen zijn op maandag, dinsdag en donderdag na 14.30 uur in Wijkspeeltuin de Boog, Merwedekade 128A in Utrecht. In het lokaal is een piano aanwezig.

Vrolijke lesboeken

Er wordt gewerkt met leuke moderne lesboeken die het oefenen aantrekkelijk maken. De lesboeken worden door elke leerling zelf aangeschaft. In de eerste lesweken wordt informatie meegegeven over het te bestellen boek. De kosten van beginnersboeken liggen tussen ca. €7,50 en €17,50. Per jaar gebruikt een leerling één tot twee lesboeken.

Wat komt erbij kijken als je muziekles neemt?

Zelf oefenen
Voor elk instrument geldt dat dagelijks oefenen de enige manier is om vooruit te gaan. Voor beginners is 15 minuten per dag voldoende. Oefen liefst elke dag op dezelfde tijd, op die manier ontstaat een goed oefenritme. In veel gezinnen blijkt dat een geschikt oefenmoment is: terwijl de ouder bezig is met koken. Tip: de eierwekker kan goede diensten bewijzen bij het volhouden van het studiekwartiertje.

Thuis of op school
Kinderen die kiezen voor blokfluit of saxofoon studeren thuis en brengen hun instrument wekelijks mee naar les. Kinderen die kiezen voor piano moeten de kans krijgen om vijf keer per week ergens op een toetsinstrument te kunnen oefenen.

Starterscursus voor nieuwe leerlingen

Bij kinderen die voor het eerste jaar deelnemen gelden de eerste drie maanden als Starterscursus. Mocht u niet tevreden zijn, dan kunt u aan het einde van deze eerste periode de verbintenis opzeggen.

Voor kinderen die al eerder muziekles volgden wordt de inschrijving aangemerkt als een jaarcontract.

U-pas en extra subsidies in kader van "Alle kinderen Doen Mee"
Houders van een U-pas kunnen voor het lesgeld hun U-pasbudget gebruiken. Voor U-pashouders die inwoner van de gemeente Utrecht zijn, kunnen wij aanvullend extra subsidies laten aanvragen. Voor alle Utrechtse kinderen met een U-pas worden de kosten voor muziekles (meestal volledig) betaald door het Jeugd Cultuur Fonds.

Meer informatie over de U-pas.

Rooster, voorkeurstijd

Bij uw aanmelding geeft u voorkeuren aan qua lestijd, daarmee houden wij zo goed mogelijk rekening. Het is meestal wat puzzelwerk om alle kinderen optimaal in te delen in passende groepjes. Vult u daarom het formulier zo ruim mogelijk in.

Het precieze rooster met alle lestijden wordt vastgesteld zodra duidelijk is hoeveel kinderen zich opgeven. In beginsel worden de jongste kinderen ingedeeld op de vroegste lestijden, aansluitend op de schooltijden.

De inschrijving is pas definitief nadat het lesrooster bekend is en u hebt aangegeven akkoord te gaan met de voor u ingeroosterde lestijd, groepsgrootte en cursusprijs. Daarna hoeft u pas te betalen.

Het instrument: Blokfluit

Blokfluit is een prettig instrument voor kinderen die van blaasinstrumenten houden. Er zijn twee lesprogramma's: Kleuters kunnen meedoen met Fluiten met visjes om spelenderwijs de fluit te ontdekken en te leren blazen op basis van getekende figuren. De kleuters krijgen geen huiswerkliedjes voor thuis.

Vanaf groep 3 kunnen kinderen zich opgeven voor blokfluitles waarbij de liedjes via het notenlezen worden aangeleerd. Zodra er sprake is van noten lezen, wordt het dagelijks oefenen van de huiswerkliedjes een must. In beide groepen wordt gewerkt met het bekende model: de sopraan-blokfluit.

Leuke actie: kinderen die zich opgeven voor een van de blokfluitcursussen krijgen van Arion hun eerste blokfluit cadeau.

Meer details over de blokfluitlessen.

Het instrument: Trommel

De trommelcursus duurt een volledig schooljaar (35 lessen). Samen spelen op verschillende soorten eenvoudig slagwerk, handtrommels, lollipoptrommels, Turkse trom en bongo’s (foto rechts). Werken met duidelijke ritmes die in de loop van het jaar steeds complexer en swingender worden. Notenlezen, ontspannen armbeweging, ritmische precieze en goede concentratie worden spelenderwijs ontwikkeld.

Bij deze lessen is geen huiswerk. Het is niet nodig om zelf iets aan te schaffen. Leuke actie: kinderen die zich opgeven voor een van de blokfluitcursussen krijgen van Arion hun eerste paar timbale-stokjes cadeau.


Het instrument: Piano

Piano is een veelzijdig instrument met oneindige mogelijkheden. Op pianoles leer je liedjes spelen met twee handen. Elke hand heeft een eigen notenbalk waarvan je de noten gaat leren.

In de les spelen de leerlingen op een akoestische (houten) piano. Mensen die thuis een piano willen aanschaffen kunnen eventueel kiezen voor een lichter model in de vorm van een digitale piano. Maar ook op een keyboard kan de eerste jaren prima geoefend worden. Tip: let er bij aanschaf van een keyboard wel op dat deze aanslaggevoelig is.

Meer details over de pianolessen.

Het instrument: Saxofoon

Saxofoon is een hedendaags blaasinstrument voor allerlei stijlen muziek. Lekker stoer met een pittig geluid. Bij saxofoon start je altijd met lessen op de alt-saxofoon. Dat is het bekende koperen model met de ‘gebogen beker’ onderaan.

De saxofoon is een riet-instrument. De rietjes (dunne bamboeschijfjes in een speciaal model) worden altijd los gekocht. In de les leer je hoe je met het rietje moet omgaan en hoe je het riet aan het mondstuk bevestigt. Het is verstandig om altijd minimaal een reserve rietje in de koffer te hebben.

Meer details over saxofoonlessen.

Voorwaarden

De inschrijving is bindend, overleg bij twijfel vooraf met de docent. Meer informatie treft u in de Algemene Voorwaarden (pdf). Inschrijven voor het nieuwe schooljaar is mogelijk vanaf 1 mei.