Arion Muziek
 
Muzieklessen  
Muzieklessen in Speeltuin “De Boog”, Rivieren-/Dichterswijk    
 
 


getekend door Paulien

Speeltuin De Boog — Fluiten met visjes

Voor kinderen in groep 1 en 2, in de Rivierenwijk of de Dichterswijk. VOL!

Lesaanpak

Voor kleuters is Fluiten met visjes, een leuke beginnersmethode waarin nog niet met noten gewerkt wordt. Eenvoudige tekeningen van verschillende soorten visjes helpen de kleuter op weg om de blokfluit op alle mogelijke manieren te ontdekken. Door geluiden na te bootsen en verhaaltjes uit te beelden leer je op een speelse manier verschillende soorten blaasoefeningen aan.

De visjes maken ook een begin met het spelen van liedjes. Zo raak je meer en meer vertrouwd met manieren van grafische weergave. Dit gebeurt als opstapje naar het latere notenlezen.

Ter aanvulling mag je zelf bijpassende ritmes verzinnen op de slaginstrumenten die in het lokaal aanwezig zijn.

Je eigen blokfluit

Kinderen die voor Fluiten met visjes kiezen krijgen een gratis blokfluit van goede kwaliteit. De docent brengt de fluiten de eerste les mee. In principe worden door ons blokfluiten besteld van witte kunststof, afhankelijk van de levering is het soms mogelijk een leuk kleurtje te kiezen. Na afloop van de cursus mogen de kinderen de blokfluit houden.

Doelgroep Fluiten met visjes

Alle kinderen uit de wijk (Rivierenwijk en omliggende wijken) in de kleutergroepen kunnen zich opgeven. De kleutergroepen beginnen zoveel mogelijk om 15.15 uur, aansluitend aan de schooltijden. De lengte van de les hangt samen met het aantal kinderen dat is opgegeven voor die groep. Kleuters hoeven thuis niet persé te oefenen.

Lesvorm

Fluiten met Visjes (kleuterlessen) wordt uitsluitend gegeven in de vorm van groepsles.

In grote groepen draait het om gezelligheid en muzikale sfeer, speelse lesaanpak, samenspelen. In de grote groep maken we meestal wat minder vorderingen, want het niveau wordt afgestemd op de groep als geheel.

De lengte van de les hangt samen met het aantal kinderen dat is opgegeven voor die groep:

  • Met 3 of 4 kinderen: 20 minuten.
  • Met 5, 6 of 7: 30 minuten.

Zilvervisjes en Goudvisjes

Kinderen uit schoolgroep 2 die vorig jaar ook al meededen, kunnen nu gewoon doorgaan waar wij in juni waren aangekomen in het boek. Deze kinderen zitten bij elkaar in de fluitgroep Goudvisjes en brengen hun eigen fluit mee naar de les. De Goudvisjes plonzen ook weleens op de piano!

Kinderen (uit schoolgroep 1 of 2) die dit jaar voor het eerst meedoen, worden samen ingedeeld bij de Zilvervisjes. Zij beginnen vooraan in het boek en krijgen bij de eerste les hun blokfluit cadeau.

Tarieven

De prijzen worden berekend op basis van een bepaald bedrag per les. Het jaarbedrag voor de cursus (35 lesweken) bedraagt 35 x deze lesprijs. Zie voor alle prijzen het aanmeldformulier.

Houders van een U-pas kunnen voor het lesgeld hun U-pasbudget gebruiken. Voor U-pashouders die inwoner van de gemeente Utrecht zijn, kunnen wij aanvullend extra subsidies laten aanvragen. Meer informatie over de U-pas.